Megjegyzés: ez a Kaiserschmarrn, avagy császármorzsa. Amelyik búzadarával készül, az a Grießschmarrn, avagy daramorzsa.

hozzávalók / 4 adag

  • 20 dkg liszt
  • 4 db tojás
  • 2,5 dl tej
  • 1 ek cukor
  • 1 csipet só
  • vaj a sütéshez
  • baracklekvár

elkészítés

A liszthez adjuk a tejet, a sót és a tojássárgáját. A tojásfehérjét először félkemény, a cukor hozzáadása után kemény habbá verjük, majd óvatosan a masszába forgatjuk.

Serpenyőben vajat hevítünk, és beleöntjük a tésztát. (Nagy serpenyőben egy, kisebben két adagban süssük.) Mindkét oldalát megpirítjuk, majd villával darabokra szaggatjuk, az egészet átforgatjuk. Melegen tálaljuk lekvárral.