tésztalapok

  • 2 db tojás
  • 5-6 ek tej
  • 4 ek méz
  • 30 dkg cukor
  • 6 dkg sertészsír

Gőz felett melegítjük, és egyenletes masszává keverjük.

  • 90 dkg liszt
  • 2 tk szódabikarbóna

Ezeket is hozzákeverjük. Kevés hűlés után (amikor már tudunk vele dolgozni, de még mindenképp melegen), 4 lapot nyújtunk, amelyeket a gázsütő nagy tepsijének külsejére (!) tett sütőpapírra helyezünk. 180 fokra előmelegített sütőben kb 6-8 perc alatt megsütjük őket. A sütőpapírral együtt vesszük le a lapot, vigyázva, hogy el ne törjön.

grízkrém

  • 1 l tej
  • kb. 10 dkg búzadara
  • 25 dkg margarin/vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 1 cs vanillin

1 l tejből kemény, csomómentes tejbegrízt főzünk. 25 dkg margarint/vajat habosra keverünk 20 dkg porcukorral, 1 cs vanillinnel, és ezt a kihűlt tejbegrízhez keverjük.

  • baracklekvár

A lapokat kihűlésük után megkenjük: az elsőre a krém fele, a másodikra lekvár, a harmadikra a krém maradéka kerül, a tetjére a negyedik lap. Legalább néhány órát pihentetjük hűtőben alufóliával letakarva, a gyakorlatban egy éjszakát, és másnapra lesz jó (puhulniuk kell a tésztalapoknak).

csokimáz

  • 10 dkg margarin/vaj
  • 10 dkg cukor
  • 3 ek holland kakaó
  • 2 ek víz

Lassú tűzön állandóan kevergetve felmelegítjük a hozzávalókat, ha kész, rögtön a süti tetejére öntjük, késsel elsimítjuk. Kihűlés után szeletelhető.