tésztalapok
- 2 db tojás
- 5-6 ek tej
- 4 ek méz
- 30 dkg cukor
- 6 dkg sertészsír
Gőz felett melegítjük, és egyenletes masszává keverjük.
- 90 dkg liszt
- 2 tk szódabikarbóna
Ezeket is hozzákeverjük. Kevés hűlés után (amikor már tudunk vele dolgozni, de még mindenképp melegen), 4 lapot nyújtunk, amelyeket a gázsütő nagy tepsijének külsejére (!) tett sütőpapírra helyezünk. 180 fokra előmelegített sütőben kb 6-8 perc alatt megsütjük őket. A sütőpapírral együtt vesszük le a lapot, vigyázva, hogy el ne törjön.
grízkrém
- 1 l tej
- kb. 10 dkg búzadara
- 25 dkg margarin/vaj
- 20 dkg porcukor
- 1 cs vanillin
1 l tejből kemény, csomómentes tejbegrízt főzünk. 25 dkg margarint/vajat habosra keverünk 20 dkg porcukorral, 1 cs vanillinnel, és ezt a kihűlt tejbegrízhez keverjük.
- baracklekvár
A lapokat kihűlésük után megkenjük: az elsőre a krém fele, a másodikra lekvár, a harmadikra a krém maradéka kerül, a tetjére a negyedik lap. Legalább néhány órát pihentetjük hűtőben alufóliával letakarva, a gyakorlatban egy éjszakát, és másnapra lesz jó (puhulniuk kell a tésztalapoknak).
csokimáz
- 10 dkg margarin/vaj
- 10 dkg cukor
- 3 ek holland kakaó
- 2 ek víz
Lassú tűzön állandóan kevergetve felmelegítjük a hozzávalókat, ha kész, rögtön a süti tetejére öntjük, késsel elsimítjuk. Kihűlés után szeletelhető.