Ez a harcsapaprikáshoz hasonló, egyszerű és jó recept. Nincs benne fűszerpaprika, se tejfölös habarás. Ha túróscsusza a köret, arra kerülhet tejföl (és a szalonnatepertő). Ha rizs vagy bulgur a köret, akkor pedig egy könnyed ételt kapunk.

hozzávalók (3-4 adag)

  • 0,5 kg harcsafilé
  • 4 db paprika
  • 1 db csípős zöldpaprika
  • 2 db paradicsom (nagyobb)
  • 1 db vöröshagyma (nagyobb)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • só, bors

elkészítés

A halfilét nagyobb kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, állni hagyjuk. Kiolvasztjuk a szalonna zsírját, kiszedjük a tepertőt, majd megpirítjuk a hagymát. Az apróra vágott paprikát, paradicsomot fél deci víz hozzáadásával kb. 15 percig főzzük. A lecsóalapot botmixerrel pürésítjük. Visszatesszük főni a szószt, bele a halat, felforraljuk és még 15 percig főzzük.