hozzávalók

tészta

  • 1-2 db krumpli
  • 50 dkg liszt
  • 3 dkg élesztő + 1,5 dl tej + 1 tk cukor
  • 1 db tojás
  • 1,5 dl étolaj
  • 2 tk só

feltét1

  • 1 fej vöröshagyma
  • 80 dkg darált hús
  • 3 dl paradicsomlé
  • 1 csomag Maggi Fix bolognai alap
  • oregánó
  • bazsalikom
  • bors
  • 30 dkg trappista

feltét2

  • 2 fej lilahagyma
  • 25 dkg bacon
  • 1 db kaliforniai (vagy több csípős zöld) paprika
  • 3,5 dl tejföl (nagy pohár)
  • 20 dkg füstölt sajt
  • 20 dkg trappista

elkészítés

A krumplit megfőzzük, áttörjük, kihűtjük. Az élesztőt felfuttatjuk langyos tejben. Összegyúrjuk a hozzávalókat; nem kell dagasztani, csak addig keverjük a tésztát, amíg összeáll, szükség esetén lisztet adunk hozzá. 1 órát kelesztjük. Nagy tepsibe rétegezzük (szükség esetén sütőpapírt méretre vágunk, és előbb akkorára nyújtjuk). 180 fokon kb. 15 percig sütjük.

A darált húsos feltéthez megpirítjuk a hagymát, rajta a húst, majd rátesszük a többi hozzávalót, és 10-15 percig főzzük. Ha a tészta teteje elkezdett pirulni, akkor ráöntjük a szószt, és további 10 percig sütjük. Rátesszük a tetejére a reszelt sajtot, és további 5-10 percig sütjük.