hozzávalók
tészta
- 1-2 db krumpli
- 50 dkg liszt
- 3 dkg élesztő + 1,5 dl tej + 1 tk cukor
- 1 db tojás
- 1,5 dl étolaj
- 2 tk só
feltét1
- 1 fej vöröshagyma
- 80 dkg darált hús
- 3 dl paradicsomlé
- 1 csomag Maggi Fix bolognai alap
- oregánó
- bazsalikom
- bors
- só
- 30 dkg trappista
feltét2
- 2 fej lilahagyma
- 25 dkg bacon
- 1 db kaliforniai (vagy több csípős zöld) paprika
- 3,5 dl tejföl (nagy pohár)
- só
- 20 dkg füstölt sajt
- 20 dkg trappista
elkészítés
A krumplit megfőzzük, áttörjük, kihűtjük. Az élesztőt felfuttatjuk langyos tejben. Összegyúrjuk a hozzávalókat; nem kell dagasztani, csak addig keverjük a tésztát, amíg összeáll, szükség esetén lisztet adunk hozzá. 1 órát kelesztjük. Nagy tepsibe rétegezzük (szükség esetén sütőpapírt méretre vágunk, és előbb akkorára nyújtjuk). 180 fokon kb. 15 percig sütjük.
A darált húsos feltéthez megpirítjuk a hagymát, rajta a húst, majd rátesszük a többi hozzávalót, és 10-15 percig főzzük. Ha a tészta teteje elkezdett pirulni, akkor ráöntjük a szószt, és további 10 percig sütjük. Rátesszük a tetejére a reszelt sajtot, és további 5-10 percig sütjük.