hozzávalók
- 42 dkg liszt
- 30 dkg porcukor
- 20 dkg margarin/vaj
- 20 dkg darált dió
- 4 db tojás
- só
- cukor
- kb 20 dkg darabolt dió
- baracklekvár
elkészítés
A hideg margarint/vajat apró darabokra vágjuk, összegyúrjuk a liszttel, cukorral, darált dióval, 4 tojássárgájával, csipetnyi sóval. 1 órát pihentetjük hűtőben.
Vékonyra nyújtjuk, linzer kiszúróval szaggatjuk (1 teli, 1 lyukas). A lyukas formák tetejét tojásfehérjével megkenjük, majd darabolt dióval, cukorral meghintjük.
Légkeveréssel 160 fokon 10-12 percig sütjük. Miután kihűlt, a teli formák tetejét vékonyan megkenjük lekvárral, és rájuk ragasztjuk a lyukasakat.
Egyszerűsített változat: Különféle formájú (karácsonyfa, csillag stb.) kekszkiszúrókkal szaggatjuk a tésztát. Mindegyik tetjét megkenjük tojásfehérjével, majd meghintjük darabolt dióval, cukorral. Ezeket nem ragasztjuk össze lekvárral.