Egyszerűen elkészíthető, finom sütemény, amely sokáig eláll. Kávé mellé is kiváló.
hozzávalók (kb. 3 tepsi)
- 20 dkg mogyoróvaj
- 20 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg csokoládé
- 40 dkg liszt
- 4 db tojás
- 2 tk vanillin
- 2 tk sütőpor
elkészítés
A vajat, a porcukrot, a vanillint és a mogyoróvajat habosra keverjük. Egyesével hozzáadjuk a tojásokat. Elkeverjük a liszttel a sütőport, egy csipet sót és az aprítóval összetört csokoládét; majd összeforgatjuk a vajas masszával. Egy órát a hűtőben pihentetjük. Vizes kézzel dió nagyságú golyókat formálunk, amelyeket egymástól kb 4 cm-re tepsibe teszünk. Előmelegített sütőben 180 °C-on 12 perc alatt megsütjük.