Egyszerűen elkészíthető, finom sütemény, amely sokáig eláll. Kávé mellé is kiváló.

hozzávalók (kb. 3 tepsi)

  • 20 dkg mogyoróvaj
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg csokoládé
  • 40 dkg liszt
  • 4 db tojás
  • 2 tk vanillin
  • 2 tk sütőpor

elkészítés

A vajat, a porcukrot, a vanillint és a mogyoróvajat habosra keverjük. Egyesével hozzáadjuk a tojásokat. Elkeverjük a liszttel a sütőport, egy csipet sót és az aprítóval összetört csokoládét; majd összeforgatjuk a vajas masszával. Egy órát a hűtőben pihentetjük. Vizes kézzel dió nagyságú golyókat formálunk, amelyeket egymástól kb 4 cm-re tepsibe teszünk. Előmelegített sütőben 180 °C-on 12 perc alatt megsütjük.